دانلود تحقیق پژوهش بررسی ربا word
دسته بندي :
کالاهای دیجیتال »
رشته اقتصاد (آموزش_و_پژوهش)
این محصول به بررسی موضوع ربا و اقسام و شرایط و مسائل ان پرداخته است.
این فایل 195 صفحه دارد.
ورد و قابل ویرایش می باشد.
فهرست
رِبا از گناهان کبیره
لغتنامه دهخدا
مفهومشناسی
علمای لغت شناس کلمه «ربا» را که در قرآن کریم آمده چگونه معنا می کنند؟
تاریخچه
چند نکته درباره ربا
تحریم رباخواری در چند مرحله:
● انواع ربا در فقه اسلامی:
شروط ربوي شدن معامله
اصطلاح ربا در دو مورد مجزا بکار می رود:
ديدگاه فقيهان اهل سنت در زمينه تحريم اقسام ربا
ديدگاه فقيهان شيعه درباره تحريم اقسام ربا
اثر مال حرام در نسل انسان ظاهر مي شود.
تاريخ جايز شمردن رباخواري
رباخواري در ملّت هاي باستان
رباخواري در اروپاي قرون وسطا و رنسانس
رويكرد كليسا در اروپاي قرون وسطا
ـ اقتصاد پس از رنسانس تا عصر جديد
پي آمدهاي زيان بار ربا
آثار زيان بار اجتماعي
ربا در جامعه بين المللي
رِبا
رِبا از گناهان کبیره به معنای زیادتر از اصل مال گرفتن که در متون دینی به شدت نهی شده است و رباخواران را افراد مورد لعن خداوند معرفی کردهاند.
بر اساس پژوهشهای باستانشناسی ربا از قرنها قبل از میلاد وجود داشته و با رواج پول گسترش پیدا کرده است. مسأله ربا در ادیان امری مذموم قلمداد شده ولی پیروان ادیان با کاربرد حیلههایی از دیگران ربا دریافت میکردهاند. برخی فقهای شیعه برای رهایی از ربا راههایی را به عنوان حیل ربا از جمله ضمیمه کردن جنسی دیگر به دو طرف معامله و خرید و فروش جنس ربوی با جنس دیگر، مجاز دانستهاند؛ ولی عدهای مجاز دانستن کاربرد حیل ربا را بیاعتنایی به حکم خداوند درباره ربا میدانند. فقهای امامیه با استناد به برخی روایات ربای میان زن و شوهر، ربای میان پدر و فرزند و ربای میان مسلمان و کافر حربی را از شمول حرمت ربا استثنا کردهاند.
مساله ربا مورد نهی شدید خداوند قرار گرفته به صورتی که رباخوار را مانند کسی که خدا و رسولش، با او پیکار خواهند کرد معرفی میکند. علامه طباطبایی در تفسیر آیه ۲۷۹ سوره بقره معتقد است شدتی که خداوند درباره مساله ربا و رباخواری به کار برده، درباره هیچ یک از فروع دین غیر از تبری از دشمنان خدا، به کار نبرده است. تعبیر(فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللهِ وَرَسُولِهِ) یعنی اعلان جنگ از سوی خدا ورسولش علیه رباخوار و این که ربا خوار باید یقین داشته باشد که خدا و پیامبرش حتما با او پیکار خواهد کرد، و جنگ همواره منحصر در جنگ در میدان کارزار نیست بلکه بیدار ساختن فطرت عموم مردم و برانگیختن آنان علیه ربا خوار میتواند ریشه ی ربا خوار را برکند و نابودش کند.