تحقیق بررسی جغرافياي استان خراسان

دسته بندي : کالاهای دیجیتال » رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)

بخشی از متـنِ ایـن تـحقیـق :

جغرافياي استان خراسان
مطالعات زمين شناختي
استان خراسان، در گذر دوران هاي زمين شناختي، دستخوش دگرگوني هاي بسيار بوده است. از سنگهاي بسيار كهن تا جديد ترين آنها، در تشكيل اين سرزمين شركت دارند. حركت هاي كوه زا و زمين زا و عوارض ناشي از آنها، بارها خشكي ها، از جمله خراسان را تغيير شكل داده، آنها را از زير آب در آورده يا در زير درياها مدفون ساخته اند. همزمان با اين دگرگوني ها، عوامل فرسايش به نوبه خود، خشكي ها را مورد حمله قرار داده و دگرگوني هاي زيادي در آنها ايجاد كرده اند.
در دوران چهارم زمين شناختي، بيشتر نواحي ايران از آب خارج شد. از درياهاي گذشته، حوضه هاي بسته و درياچه هايي بر جاي ماند، كه بخش زيادي از آنها در اثر شدت تبخير و كمي بارندگي، خشك شده اند.
دشت كوير و كويرلوت كه بخشي از آنها در استان خراسان قرار دارد، يادگاري از آن درياچه هاست. عامل اصلي تغيير چهره زمين در دوران چهارم، فرسايش است.
در دوران چهارم با شكل گرفتن نامهمواري ها و بيرون آمدن بخش هايي از زمين، فرسايش، دست اندركار سايش بلندي ها و تراكم فرآورده هاي خود، در نواحي پست شده است.
عمل فرسايش در دوره هاي يخچالي، به گونه فرسايش همچووار يخچالي ، و در دوره هاي بين يخچالي ، به گونه فرسايش آب هاي روان و باد، شكل امروزي را به نامهمواري هاي خراسان داده است و جز كوهزايي آلپي، فعاليت كوه زايي ديگري ديده نشده است تنها حركت هاي زمين زا، به گونه گسل و زلزله وجود داشته است. فلات ايران، از لحاظ فعاليت تكتونيكي، جوان و به شدت فعال است، كشور ايران روي كمربند زلزله هيماليا – آلپ قرار گرفته و كمتر نقطه اي مي توان يافت كه در معرض زلزله هاي شديد نباشد و همين فعاليت تكتونيكي سبب شده است تا سرزمين ايران به گونه يكي از نا امن ترين مناطق جهان در آيد.
در 13 كيلومتري جنوب خاوري طبق و 9 كيلومتري خاور گسله لرزه زاي طبس، پهنه اي به نام «شكسته هزار» در پاي باختري تپه هاي نئوژن با گسلش زمين لرزه اي وجود دارد. پهنه شكسته هزار در زمين لرزه 1357 ه ش، طبق، به شدت شكسته شده و گسله هاي بسياري در آن جنبش دوباره يافت.
از آن جا كه ايران در نيمه زلزله خيز مديترانه قرار گرفته و استان خراسان يكي از مناطق زلزله خيز است گهگاه زلزله هاي شديد در آن روي مي دهد. چنان كه در اثر زلزله هاي اخير خراسان، شهرستان فردوس و روستاهاي دشت بياض و كاخك ويران شده اند، تپه هاي ماسه اي پيرامون طبق، قاين، سبزوار، بجستان و بشرويه، كه در حال حركت هستند آبادي ها و كاريزها را در معرض ويراني قرار مي دهند از ويژگي هاي دوران چهارم مي باشند.
در روزهاي 16 و 11 بهمن 1375 ه ش ، سه زمين لرزه بزرگ، شما خراسان و جنوب جمهوري تركمنستان را لرزاند. زمان رويداد اين زمين لرزه ها به وقت بين المللي (زمان گرينويچ) به شرح زير است.
زمين لرزه اول، كه در واقع پيش لرزه زمين لرزه دوم بود در چهارم فوريه سال 1997 م، ساعت 9 و 53 دقيقه و 58 ثانيه GMT (ساعت 14و17 دقيقه و 49 ثانيه به وقت محلي).
زمين لرزه دوم، كه لرزه اصلي و سبب ويراني ها بوده است، در روز چهارم فوريه 1997 م ، در ساعت 10و37 دقيقه و 29 ثانيه GMT (ساعت 14و7 دقيقه و 49 ثانيه به وقت محلي ).
زمين لرزه سوم (در جنوب تركمنستان) ر روز پنجم فوريه 1997 م، ساعت 7 و 54 دقيقه GMT.
رو مركز پيش لرزه توسط موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران، در محدوده جاجرم به مختصات 9/36 درجه پهناي شمالي و 5/56 درجه درازاي خاوري و بزرگي آن 4/5 = m b تعيين شده است. رو مركز زمين لرزه اصلي نيز توسط موسسه بالا در محدوده بجنورد به مختصات 3/37 درجه پهناي شمالي و 4/57 درجه درازاي خاوري تعيين شده و بزرگي آن 1/6 = M گزارش شده است.
رو مركز زمين لرزه سوم در جنوب تركمنستان بوده و به شدت در شمال خراسان احساس شده است.
بررسي هاي مهلرزه اي نشان مي دهد كه مركز دو زمين لرزه شمال خراسان به يكدگير نزديك بوده و نمي تواند يكي در جاجرم و ديگري در بجنورد روي داده باشد. در واقع ناحيه بيشترين شدت زمين لرزه در فاصله حدود 20 تا 25 كيلومتري شمال بجنورد، يعني بخش گرمخان بوده و مركز مهلرزه اي آن به مختصات 63/37 درجه پهناي شمالي و 46/57 درجه درازاي خاوري در جنوب خاوري قزل قان مكان يابي مي شود. پيش لرزه شديد سبب گرديده است كه مردم از خانه هاي خود بيرون رفته و در هنگام رويداد زمين لرزه اصلي در فضاي آزاد باشند. همين مساله باعث شده است كه خوشبختانه شمار كشته ها و زخمي ها از حد انتظار كمتر باشد. آمار رسمي كشته ها كمتر از 100 نفر است. در ساعت 7و57 دقيقه و 29 ثانيه به وقت گرينويچ برابر با ساعت 12 و 27 دقيقه و 29 ثانيه به وقت محلي روز شنبه 20 ارديبهشت 1376 ه ش ، زلززله اي به بزرگي 1/7 در مقياس ريشتر بنا به گزارش موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران و به بزرگي 3/7 بنا به گزارش پايگاه لرزه نگاري سازمان زمين شناسي آمريكا USGS ، منطقه پهناوري از شهرستانهاي قاينات و بيرجند را در جنوب خراسان به شدت به لرزه در آورد. اين زلزله در بيشتر شهرستانهاي استان خراسان، از جمله مشهد به خوبي احساس شده است.
بنا به بررسي هاي موسسه ژئوفيزيك، مركز مهلرزه اي زلزله در حد فاصل روستاهاي اردكولو و حاجي آباد، نزديك به اردكول، در بخش زيركوه شهرستان قاينات بوده و شدت اين زلزله در نزديكترين آبادي به مركز مهلرزه اي زلزله (اردكول) 10 درجه مركالي اصلاح شده تعيين شده است در اثر زلزله مذكور حدود 100 روستا به كلي تخريب شده و بيش از 50 روستا دچار آسيب و خساراتي شده اند.
بنا به گزارش ستاد حوادث غير مترقبه استان خراسان، اين زلزله حدود 1560 نفر كشته و حدود 4000 نفر مصدوم به جاي نهاده است. مهمترين روستاهاي آسيب ديده در بخش زيركوه قاينات كه بر اثر زلزله بالا دچار آسيب و خسارات عمده اي شده اند عبارتند از :
اردكول، حاجي آباد، بيدخت، گزخت، زهان، بهمن آباد، اسفاد، پيش بر، اسفدن، آبيز، فندخت، عمرود، همت آباد، آهنگران، ساوند، سورند، دزك، دارج و ...
مهمترين روستاهاي آسيب ديده شهرستان بيرجند در اين زلزله، عبارتند از :
درخش، سراب، اسد آباد،(بخش)، تخته جان، گزيك، طبق، در ميان، فورگ، محمد آباد، زيدان، ...
مطالعات خاك
خاكهاي خراسان از تخريب مكانيكي و تجزيه شيميايي رسوب هاي چين خورده دوران هاي گوناگون به وجود آمده اند، به دليل پهنه زياد و گوناگون بودن جنس نامهواري ها و سرزمين گونه هاي خاك خراسان بر پايه طبقه بندي جديد، كه در حال حاضر بيشتر در كار پژوهش ها كار برد دارد، به سه بخش كلي تقسيم مي شوود كه در زير بر اساس بيشترين درصد پراكندگي در استان خراسان، به ترتيب شرح داده مي شود:
خاكهاي نواحي گرم و خشك
اين خاكها به دليل تبخير بيش از اندازه بارندگي، داراي افق هاي مشخصه زيراند:
افق كلسيك، افق ژيپسيك، افق ساليك(شوري). در نواحي گرم و خشك خراسان، خاكها به دليل شست و شوي كم (آبشوي اندك) بيش از 90 روز پشت سر هم در ژرفاي 50 سانتي متري خشك هستند. روي دشت، بيشتر سيلاب ها و آبرفتها قرار گرفته اند، خاكهاي روي تپه ها همراه با سنگريزه بوده و بيشتر كم ژرفا هستند. اين خاك ها بيش از 5 درصد و به شكل لايه محدود كننده يا سخت كفه در افق هاي زيرين هستند. خاك هايي كه داراي افق ساليك يا شوري هستند، درااي شوري بيش از اندازه معمول بوده و در بعضي از نوواحي Best اراضي مي باشند، يعني اراضي در سطح پايين دارراي شوري بيش از 100 ميلي بار است ...

تـوضـیـحــاتِ فـایــل :

- این فایل با فرمت word ( قابل ویرایش ) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

- تعداد صفحات : 263
- قابل ارائه و مناسب بعنوان تحقیق کلاسی

کلمات کلیدی : ,جغرافياي استان خراسان, تحقیق در مورد جغرافياي استان خراسان, دانلود تحقیق جغرافياي استان خراسان, دانلود رایگان تحقیق جغرافياي استان خراسان, پروژه جغرافياي استان خراسان, مقاله جغرافياي استان خراسان, مقاله در مورد جغرافياي استان خراسان, پروژه در مورد جغرافياي استان خراسان, پایان نامه جغرافياي استان خراسان, تحقیق آماده در مورد جغرافياي استان خراسان, رایگان , word , ورد, پاورپوینت , pdf, جغرافیا , تحقیق آماده جغرافیا در مورد جغرافياي استان خراسان, تحقیق دانش آموزی جغرافياي استان خراسان, تحقیق کلاسی آماده جغرافياي استان خراسان, تحقیق درباره جغرافياي استان خراسان, تحقیق در رابطه با جغرافياي استان خراسان, تحقیق راجب جغرافياي استان خراسان, پروژه درباره جغرافياي استان خراسان, مقاله در مورد جغرافياي استان خراسان, مقاله درباره جغرافياي استان خراسان

دسته بندی: کالاهای دیجیتال » رشته جغرافیا (آموزش_و_پژوهش)

تعداد مشاهده: 1351 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 263

حجم فایل:130 کیلوبایت

 قیمت: 75,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل